Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa

Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa

On selkeästi olemassa tarve opettaa nuoria terveellisempiin elämäntapoihin, sillä tyypin 2 diabetes on kasvussa niiden nuorten keskuudessa, joilla on diagnosoitu liikalihavuutta.
 

Publicerade: Jou 14, 2018
Kategorie: Diabetes
Dela med sig:

Englannissa ja Walesissa arvioidaan uuden tutkimuksen mukaan olevan yli 6 500 alle 25-vuotiasta tyypin 2 diabeetikkoa. Tutkimuksen avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat ryhtyä kiireellisiin toimiin terveellisten elämäntapojen edistämiseksi.

Nämä järkyttävät luvut kuvaavat tilannetta aivan eri tavalla kuin viimeisimmät tutkimukset, sillä nyt tyypin 2 diabetesta sairastavien nuorten määrä on lähes kymmenkertainen aiemmin tänä vuonna raportoituihin lukuihin verrattuna.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat havainneet, että nuorten tyypin 2 diabeteksen kehittyminen voi johtaa lisääntyneeseen riskiin saada diabetekseen liitettyjä komplikaatioita, vaikuttaen mm. silmiin, jalkoihin ja hampaisiin.

Viimeisimmän raportin julkaisi Diabetes UK, jossa 6 836:a lasta ja nuorta aikuista oli hoidettu tyypin 2 diabeteksen takia vuosina 2016-2017.

Tämä osoittaa lähes kymmenkertaisen kasvun National Pediatrics Diabetes Auditin aiemmin tänä vuonna raportoimaan määrään verrattuna. He raportoivat, että 715 lasta ja alle 25-vuotiasta nuorta on saanut hoitoa lapsuusiän tyypin 2 diabetekseen Englannin ja Walesin alueella.

Asiat, jotka voivat vaikuttaa tyypin 2 diabeteksen kehittymiseen ovat ylipaino ja liian vähäinen liikunta. Myös perinnöllisyys ja etninen tausta ovat riskitekijöitä. Kuitenkin sairaus voi kehittyä, mutta diagnosoidaan paljon myöhemmin elämässä.

– Kun RCPCH:n lasten tarkastus käynnistettiin kesällä, meitä huolestutti, että lasten tyypin 2 diabeetikoiden määrä on aliarvioitu. Viimeisin analyysi, jossa otetaan huomioon perusterveydenhuollon kontaktit, osoittaa ongelman olevan todellinen ja perustelee tarvetta toimia, sanoo Royal College of Pediatrics and Child Health (RCPCH) professori Russell