Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Pekoniin kääritty broilerin rintafilee kukkakaalipyreellä
  Pekoniin kääritty broilerin rintafilee kukkakaalipyreellä

  maaliskuu 08, 2019

  Ihanan mehevä pekoniin kääritty broileri tarjoillaan voissa freesatussa pinaatissa ja uskomattoman maukkaan kukkakaalipyreen ja paahdetun valkosipulin kanssa.

 • Uutta tekniikkaa diabeetikoille
  Uutta tekniikkaa diabeetikoille

  helmikuu 19, 2019

  Keinotekoinen haima, joka voi sekä lisätä että hidastaa insuliinin annostelua, näin kuvailee professori Johan Jendle diabeetikoille tarkoitettua uutta tekniikkaa. Örebron tutkija on mukana kansainvälisessä tutkimushankkeessa ja on ensimmäinen Ruotsissa, joka testaa tätä tekniikkaa.

 • Lihavuusleikkaus diabeteksen hoitona
  Lihavuusleikkaus diabeteksen hoitona

  helmikuu 07, 2019

  Mitä varhaisemmassa vaiheessa tyypin 2 diabetesta sairastava leikataan, sitä suuremmat mahdollisuudet ovat diabeteksen nujertamiseen. Tämä ilmenee SORegin (Skandinavian Obesity Surgery Registry) uudesta raportista, jossa selvitetään kuinka lihavuusleikkaukset vaikuttavat diabetekseen. Mats Svenssonille, joka sairasti aiemmin tyypin 2 diabetesta, tehtiin mahalaukun typistysleikkaus. Hänen painonsa putosi 40 kiloa eikä hänellä enää ole lääkitystä. 

 • Täysjyvä suojaa tyypin 2 diabetekselta
  Täysjyvä suojaa tyypin 2 diabetekselta

  tammikuu 25, 2019

  Ruis, kaura ja vehnä eivät ole merkittävässä roolissa – vain täysjyvävilja antaa suojaa tyypin 2 diabetesta vastaan, kertovat Chalmersin ja Syöpäinstituutin tutkijat Kööpenhaminasta.

 • Diabetes – sairaus elämän ytimessä
  Diabetes – sairaus elämän ytimessä

  joulukuu 21, 2018

  Jörgen Nilsson on elänyt tyypin 1 diabeteksen kanssa jo 20 vuoden ajan. Vuosien varrella hänellä on ollut useita komplikaatioita ja hän on käynyt lähellä kuolemaa. Vuosi sitten hänelle tehtiin ohitusleikkaus ja nykyisin hän ottaa asiat huomattavasti rennommin.

 • Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys
  Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys

  joulukuu 20, 2018

  Ylilääkäri Peter Stenvinkel on toiminut professorina Karoliinisessa Instituutissa (KI) Tukholmassa jo vuodesta 2009. Instituutin lääketieteellisen munuaissairauksien yksikön johtajana hän tutkii munuaisten vajaatoiminnan ja tyypin 2 diabeteksen välistä yhteyttä. Peter on tutkinut myös noin viiden vuoden ajan pohjoismaalaisessa karhuprojektissa karhujen elintapojen eroja talvella ja kesällä.

 • Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa
  Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa

  joulukuu 14, 2018

  On selkeästi olemassa tarve opettaa nuoria terveellisempiin elämäntapoihin, sillä tyypin 2 diabetes on kasvussa niiden nuorten keskuudessa, joilla on diagnosoitu liikalihavuutta.
   

 • Miten pitää verensokeri tasapainossa?
  Miten pitää verensokeri tasapainossa?

  marraskuu 28, 2018

  Tyypin 2 diabeteksen kanssa on tärkeää ajoittain miettiä, miten sokeritasapaino pysyy kontrollissa. Terveelliset elämäntavat ja tasapainoinen verensokeri pienentävät myös muiden tautien, kuten sydän- ja verisuonitautien ja syövän riskiä.

 • Liiallinen gluteeni raskausaikana voi lisätä riskiä lapsen diabetekseen
  Liiallinen gluteeni raskausaikana voi lisätä riskiä lapsen diabetekseen

  lokakuu 18, 2018

  Liiallinen gluteenin saanti raskausaikana liittyy lapsen kohonneeseen riskiin sairastua diabetekseen.  Asiantuntijat kuitenkin varoittavat siirtymisestä gluteenittomaan ruokavalioon, koska se voi pienentää kuitujen, raudan ja B-vitamiinien saantia. Suositus onkin pienentää gluteenin saantia raskauden aikana

 • Tupakointi kasvattaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen
  Tupakointi kasvattaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen

  lokakuu 01, 2018

  Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan, tupakoitsijoilla todetaan tyypin 2 diabetesta 15-30 % enemmän kuin ei-tupakoivilla. Tutkijat totesivat, että tupakoivilla henkilöillä on merkittävästi suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

 • Citrine tuo Sofialle turvaa
  Citrine tuo Sofialle turvaa

  syyskuu 27, 2018

  Sofia Björklund sairastui 4½-vuotiaana diabetekseen ja hänen sokeriarvonsa ovat olleet epätasapainossa läpi vuosien. Jotta hän voisi nukkua yönsä kunnolla ja tuntea olonsa turvalliseksi, hän päätti hankkia diabeteskoiran. Saksanpaimenkoira Citrine on nykyään Sofian turvana ja tarkkailee hänen verensokeriaan vuorokauden ympäri.