Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Diabetes – sairaus elämän ytimessä
  Diabetes – sairaus elämän ytimessä

  joulukuu 21, 2018

  Jörgen Nilsson on elänyt tyypin 1 diabeteksen kanssa jo 20 vuoden ajan. Vuosien varrella hänellä on ollut useita komplikaatioita ja hän on käynyt lähellä kuolemaa. Vuosi sitten hänelle tehtiin ohitusleikkaus ja nykyisin hän ottaa asiat huomattavasti rennommin.

 • Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys
  Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys

  joulukuu 20, 2018

  Ylilääkäri Peter Stenvinkel on toiminut professorina Karoliinisessa Instituutissa (KI) Tukholmassa jo vuodesta 2009. Instituutin lääketieteellisen munuaissairauksien yksikön johtajana hän tutkii munuaisten vajaatoiminnan ja tyypin 2 diabeteksen välistä yhteyttä. Peter on tutkinut myös noin viiden vuoden ajan pohjoismaalaisessa karhuprojektissa karhujen elintapojen eroja talvella ja kesällä.

 • Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa
  Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa

  joulukuu 14, 2018

  On selkeästi olemassa tarve opettaa nuoria terveellisempiin elämäntapoihin, sillä tyypin 2 diabetes on kasvussa niiden nuorten keskuudessa, joilla on diagnosoitu liikalihavuutta.
   

 • Miten pitää verensokeri tasapainossa?
  Miten pitää verensokeri tasapainossa?

  marraskuu 28, 2018

  Tyypin 2 diabeteksen kanssa on tärkeää ajoittain miettiä, miten sokeritasapaino pysyy kontrollissa. Terveelliset elämäntavat ja tasapainoinen verensokeri pienentävät myös muiden tautien, kuten sydän- ja verisuonitautien ja syövän riskiä.

 • Liiallinen gluteeni raskausaikana voi lisätä riskiä lapsen diabetekseen
  Liiallinen gluteeni raskausaikana voi lisätä riskiä lapsen diabetekseen

  lokakuu 18, 2018

  Liiallinen gluteenin saanti raskausaikana liittyy lapsen kohonneeseen riskiin sairastua diabetekseen.  Asiantuntijat kuitenkin varoittavat siirtymisestä gluteenittomaan ruokavalioon, koska se voi pienentää kuitujen, raudan ja B-vitamiinien saantia. Suositus onkin pienentää gluteenin saantia raskauden aikana

 • Tupakointi kasvattaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen
  Tupakointi kasvattaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen

  lokakuu 01, 2018

  Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan, tupakoitsijoilla todetaan tyypin 2 diabetesta 15-30 % enemmän kuin ei-tupakoivilla. Tutkijat totesivat, että tupakoivilla henkilöillä on merkittävästi suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

 • Citrine tuo Sofialle turvaa
  Citrine tuo Sofialle turvaa

  syyskuu 27, 2018

  Sofia Björklund sairastui 4½-vuotiaana diabetekseen ja hänen sokeriarvonsa ovat olleet epätasapainossa läpi vuosien. Jotta hän voisi nukkua yönsä kunnolla ja tuntea olonsa turvalliseksi, hän päätti hankkia diabeteskoiran. Saksanpaimenkoira Citrine on nykyään Sofian turvana ja tarkkailee hänen verensokeriaan vuorokauden ympäri.

 • NENÄTYÖSKENTELYSTÄ APUA VERENSOKERIN TARKKAILUUN
  NENÄTYÖSKENTELYSTÄ APUA VERENSOKERIN TARKKAILUUN

  elokuu 09, 2018

  Ing-Britt Fogelberg on työskennellyt avustajakoirien kouluttajana SoS-yhdistyksessä jo vuodesta 2003 lähtien ja koulutti ensimmäisen diabeteskoiran Ruotsissa vuonna 2006.

 • HELENA MUUTTI ELÄMÄNTAPOJAAN JA ELÄÄ NYT TERVEELLISTÄ ELÄMÄÄ
  HELENA MUUTTI ELÄMÄNTAPOJAAN JA ELÄÄ NYT TERVEELLISTÄ ELÄMÄÄ

  heinäkuu 13, 2018

  Kun Helena sai tyypin 2 diabetesdiagnoosin, hänestä tuntui kuin maailma olisi romahtanut. Tänä päivänä hän on oireeton ja lähes lääkkeetön, ja elää terveellistä, elämänlaadultaan hyvää elämää.

 • TUTKIJA EHDOTTAA VIITTÄ UUTTA DIABETESRYHMÄÄ
  TUTKIJA EHDOTTAA VIITTÄ UUTTA DIABETESRYHMÄÄ

  toukokuu 29, 2018

  Täysin uusi diabeteksen luokittelu, joka ennustaa myös vakavien komplikaatioiden riskin ja tarjoaa hoitosuosituksia. Tämä on tuoreen ANDIS-tutkimuksen tulos, jossa tarkasteltiin Etelä-Ruotsin alueella hiljattain diagnosoituja diabeetikoita. Tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen luokittelun sijaan tutkijat ehdottavat viittä uutta eri luokitteluryhmää. Tulokset julkaistiin The Lancet Diabetes & Endocrinology -julkaisussa.

 • LIIKUNNALLA DIABETESTA EHKÄISEVÄ VAIKUTUS
  LIIKUNNALLA DIABETESTA EHKÄISEVÄ VAIKUTUS

  huhtikuu 23, 2018

  Liikunnalla voi pienentää riskiä sairastua diabetekseen ja uudet tutkimukset osoittavat, että näin voisimme vähentää diabetestapauksia jopa 7 miljoonalla Kiinassa, Hongkongissa ja Taiwanissa.