Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Olet täällä

Ajankohtaista

 • Diabetes – sairaus elämän ytimessä
  Diabetes – sairaus elämän ytimessä

  joulukuu 21, 2018

  Jörgen Nilsson on elänyt tyypin 1 diabeteksen kanssa jo 20 vuoden ajan. Vuosien varrella hänellä on ollut useita komplikaatioita ja hän on käynyt lähellä kuolemaa. Vuosi sitten hänelle tehtiin ohitusleikkaus ja nykyisin hän ottaa asiat huomattavasti rennommin.

 • Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys
  Munuaisten vajaatoiminnan ja diabeteksen yhteys

  joulukuu 20, 2018

  Ylilääkäri Peter Stenvinkel on toiminut professorina Karoliinisessa Instituutissa (KI) Tukholmassa jo vuodesta 2009. Instituutin lääketieteellisen munuaissairauksien yksikön johtajana hän tutkii munuaisten vajaatoiminnan ja tyypin 2 diabeteksen välistä yhteyttä. Peter on tutkinut myös noin viiden vuoden ajan pohjoismaalaisessa karhuprojektissa karhujen elintapojen eroja talvella ja kesällä.

 • Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa
  Tyypin 2 diabetes kasvussa nuorten keskuudessa

  joulukuu 14, 2018

  On selkeästi olemassa tarve opettaa nuoria terveellisempiin elämäntapoihin, sillä tyypin 2 diabetes on kasvussa niiden nuorten keskuudessa, joilla on diagnosoitu liikalihavuutta.
   

 • Miten pitää verensokeri tasapainossa?
  Miten pitää verensokeri tasapainossa?

  marraskuu 28, 2018

  Tyypin 2 diabeteksen kanssa on tärkeää ajoittain miettiä, miten sokeritasapaino pysyy kontrollissa. Terveelliset elämäntavat ja tasapainoinen verensokeri pienentävät myös muiden tautien, kuten sydän- ja verisuonitautien ja syövän riskiä.